ALS Barbecue-actie

Kom gezellig barbecuen en draag hiermee bij aan de (nu nog ongeneeslijke) spierziekte ALS op zaterdag 23 september 2017, de landelijke ALS dag, tevens Nationale Burendag.

U kunt zich opgeven via info@keetjebijdesluis.nl. Geef daarbij uw naam, telefoonnummer en aantal personen door. Gekoppeld aan het aantal deelnemers zullen we tijden bekend maken, vol is vol, doorgang vindt plaats alleen bij voldoende deelname.

Hoe werkt het:
In onderstaand persbericht wordt uitgelegd wat de bedoeling is. U kunt komen barbecuen bij “Keetje bij de Sluis” en maakt gebruik van het “ALS Benefiet menu” bestaande uit:
Gemarineerde kipfilet
Mexicaanse barbecueworst
Gemarineerde filetkarbonade (zonder been)
Van ieder verkocht menu gaat € 2,50 naar Stichting ALS
Verdere informatie is te vinden op: www.barbecue.nl
Van de genoten consumpties doneert “Keetje bij de Sluis” € 1,00 p.p. aan de Stichting ALS

U kunt zich aanmelden tot en met donderdag 21 september a.s. Wij bestellen voor u het menu en reserveren voor u een tafel.

Voor verdere vragen kunt u met ons bellen: 0315-840864

http://www.regio8.nl/ulft-wil-ziekte-als-de-wereld-uit-barbecue%C3%ABn/nieuws/item?987592

Persbericht: ALS (spierziekte) de wereld uit! Daarvoor samen barbecuen!

Ulft. De tweede editie van “Babecue ALS de wereld uit!” vindt plaats in het weekend van vrijdag 22, zaterdag 23 en zondag 24 september 2017. De inmiddels landelijke actie is gestart in Venray (Limburg) en breidt zich verder uit in de rest van Nederland. Rondom nationale Burendag wil de stichting ALS nog meer geld dan vorig jaar, een 10.000 euro inzamelen om deze verschrikkelijke spierziekte te kunnen bestrijden.

Waarom nu ook in Ulft? Theo Schennink, eigenaar van Grand Café en Bistro “Keetje bij de Sluis” in Ulft kent Norbert Hulleman, de initiatiefnemer van deze actie, al jaren. Als collega’s hebben ze jaren gewerkt in de evementen- en horecabranche. Ze hebben nog wat gemeen: Norbert heeft zijn vader op 71 jarige leeftijd verloren aan deze verschrikkelijke spierziekte ALS en Theo heeft zijn vader verloren aan de ziekte van Richardson, hij was toen pas 56 jaar. Veel te jong en de zeldzame ziekte waar zijn vader aan leed lijkt veel op de ziekte ALS. Tot het einde toe geestelijk ongedeerd, maar het lichaam werd gesloopt.

Norbert beloofde in opdracht van zijn vader de strijd tegen de ziekte door te zetten na zijn sterfbed. Theo’s vader is al bijna 30 jaar dood. Voor beiden dus (veel) te laat, maar er zijn nog zoveel mensen die getroffen worden door een ongeneeslijke ziekte, voor medicatie, onderzoek en mogelijk het bestrijden en genezen van deze ziekte is veel geld nodig. Daarom is Theo Schennink enthousiast geworden om deel uit te maken van de landelijke actie die plaats gaat vinden in het laatste weekend van september.

In samenwerking met de Stichting ALS en A-Z Barbecue en Gourmet Party Service BV vindt landelijk aandacht voor deze geldinzamelactie plaats. Norbert’s vader: “het leven is een feest, maar je moet zelf de slingers ophangen”. In die stijl past ook de actie: Barbecue ALS de wereld uit! Op en rond Burendag 2017, een dag waar buurten, straten en families gezellig samen komen en waarop mensen iets goed doen voor elkaar en voor de buurt. Onze vaders zouden daar als Bourgondiërs erg van genieten en die dag zelf ook het liefst hebben afgesloten met een smakelijke barbecue. Dat gaan we dus nu weer doen uit hun naam.

De “formule” is simpel. Bij elke bestelling van het ALS Barbecue menu van  9,95 p.p. draagt A-Z Barbecue  & Gourmet Partyservice B.V.  2,50 p.p. af aan het goede doel: de Stichting ALS. “Bij de barbecuepakketten wordt ook informatie over ALS bijgevoegd, je moet het eigenlijk zien als een benefiet-barbecue voor het goede doel. Een dag waarop deze ziekte, maar nog meer de persoon die ALS heeft of had centraal staat. (Met een lach: “eten moeten we allemaal. Wat is er nou mooier dan samen met je vrienden, familie, straat, buurt of vereniging gezellig samen te zijn voor het goede doel. Bij de actie “ALS de wereld uit” gaan gezelligheid en aandacht voor het goede doel hand in hand. Dan hebben we een prachtige win-win situatie toch”?

 

Het plan is om op zaterdag 23 september (nationale Burendag) een grootse barbecue te organiseren (het liefst buiten op de terrassen) bij Keetje bij de Sluis in Ulft. Bij voldoende deelname kan deze actie succesvol plaatsvinden en kunnen er barbecuemenus besteld worden bij A-Z Barbecue & Gourmet Partyservice B.V. Zoals gezegd komt 2,50 euro p.p. van dit menu ten goede aan de Stichting ALS. Van de drankjes die worden genuttigd tijdens deze barbecue doet “Keetje bij de Sluis” ook nog eens een 1,00 naar de Stichting ALS.

U kunt zicht aanmelden via info@keetjebijdesluis.nl. We kunnen dan kijken hoeveel belangstelling er is en plaatsen reserveren voor u als familie, buurt, vereniging of vriendengroep.

Er zal aandacht komen voor lokale en nationale TV en radio. Op de dag zelf is de media aanwezig om te filmen hoe Ulft samen stil staat bij deze benefiet-barbecu voor het goede doel.